Daliland

Lubatud alates 14a.
Draama


Filmi tutvustus

New York, 1974. Maailmakuulus sürrealist Salvador Dali elab igal aastal mõned kuud St Regis Hotelli sviidis, tuues endaga kaasa lakkamatud šampanjõed, legendaarsed peod, lõpmatud orgiad ja arved, mille pikkust annab mõõta kilomeetritega. Oma ekstravagantse elustiili finantseerimiseks tuleb Dalil end aeg-ajalt ka kokku võtta ning tegeleda asjaga, mis talle omal ajal au ja kuulsust tõi – uue kunsti loomisega. Selleks aga, et inspiratsioon vanameistrit õigel ajal ja hetkel tabaks, on tal vaja end ümbritseda inimestest, kes teda inspireerivad ja kellest ta ka elujõudu ja elurõõmu ammutab.

James Linton on nooruke ja veresulis galeriiassistent, kes on saabunud New Yorki selleks, et kunstimaailmas kanda kinnitada. Ühel saatuslikul hetkel satub ta ei kellegi muu kui Dali huviorbiiti ja noormehe elu teeb kardinaalse kannapöörde, mille tulemusena kistakse ta Dali ekstravagantsesse ja hullumeelsesse maailma, kus oma kindel koht imekaunitel naistel, Dali seljast mitme naha koorimisele keskendunud ärimeestel ning muidugi mõista Dali algupärasel ja kauaaesel muusal Gala, kes valitseb Dali elu igat aspekti raudse haardega…

Tere tulemast Salvador Dali maailma. Tere tulemast Dalilandi. Hoidke kinni, sest teid ootab ees unustamatu ja peadpööritav sõit.


Kinos alates: 21.04.2023
Filmi pikkus: 1h 44 min
Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: Mary Harron
Osatäitjad: Ben Kingsley, Barbara Sukowa, Ezra Miller