Aja piir

Synchronic (2020)

Lubatud alates 16a.
Ulme, Õudusfilm


Filmi tutvustus

Noorte hulgas levib välkkiirelt uus „harrastus“ – keemiline hallutsinogeen Synchronic. Vaid üks psühhotroopse aine tablett tekitab ajus illusiooni unustamatust ajareisist. Keha kaob, mõistus kaotab kontrolli, minevikupildid muutuvad selgemaks. New Orleansi kogenud parameedikud Steve ja Dan satuvad aina sagedamini ebatavaliste sümptomitega või kummalisel viisil surnud inimeste juurde. Vanaaegse noaga tekitatud haavad, iseeneslik süttimine, laipade kõrval vedelevad vanaaegsed sõjarelvad on parameedikute töös midagi enneolematut. Ohvreid ühendab vaid üks: nad kõik olid võtnud salapärast Synchronicut. Juhuslik kohtumine selle uimasti valmistajaga avab Steve’i silmad: üks annus lülitab au välja ning kannab keha minevikku. See kõik toimub eufoorilises meeleolus, kuid niisuguse „reisi“ hind on liiga kõrge –teisele poole aja piiri võib igaveseks lõksu jääda ning minevikudeemonid ei kingi kellelegi elu.

Dani tütar Brianna on üks neist, kelle uus uimasti on oma võrku püüdnud. Tütarlapse kadumine tähendab Steve’ile peamurdmist ja Danile südamevalu. Steve otsustab korraldada hullumeelse katse: võtta uimastit ja päästa Dani tütar. Tal pole midagi kaotada, sest tal on pahaloomuline ajukasvaja ning kohtumine minevikuga võib anda vastuse küsimusele, miks see juhtus.

Mis on aeg – kas tõelus või miraaž? Võib-olla on olevik, tulevik ja minevik üksnes illusioon, mida igaüks võtab vastu isemoodi...


Kinos alates: 04.12.2020
Filmi pikkus: 1h 42 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Justin Benson, Aaron Moorhead
Osatäitjad: Jamie Dornan, Anthony Mackie