Isamaaline mees

Isänmaallinen mies (2014)

Lubatud kõigile
Komöödia, Draama


Filmi tutvustus

Toivo veri on eriti võimas. Kui soome suusatiim Toivost kuuleb, mõistavad nad, et on leidnud väga väärtusliku salarelva. Tema veri võib parandada mistahes sportlase sooritust, olla nende “kütuseks” edule. Tulevikuperspektiivid on fantastilised, lähemalt teeb Toivo koostööd ühe kõige andekama suusataja Ainoga.

On 1980-ndad. Toivo on töötu trükitööline. Tema naine Pirkko julgustab teda tegema midagi kasulikku ja nii otsustab ta minna vere doonoriks. Tema verenäidud aga hämmastavad õde, kes verd võtab. Üsna pea avastab soome rahvuslik suusameeskond Toivo vere eriomadused ja varsti liitub Toivo tiimi tehnilise grupiga salajases rollis meeskonna verepangana.

Läbimurde teeb Soome eredaim täht Aino. Noore naisena pole Aino mitte ainult hea suusataja, vaid ka muljetavaldav avalik bränd hüüdnimega Finnmaiden. Peagi saab Toivost ja Ainost lahutamatu paar.

Toivo abiga suusatab Aino end maailma paremiku tippu. Kuid enne tähtsat võistlust juhtub katastroof, mis paneb ohtu tema suurima unistuse: olümpiavõidu. Ja taas on soome meeskonna edu usaldatud Toivo kätesse.

Kas ohtlik plaan õnnestub? Mida teeb Toivo? Mis saab Ainost? Ja mis kõige tähtsam – kas Toivo on oma maa patrioot?


Kinos alates: 09.01.2015
Filmi pikkus: 1h 36 min
Levitaja: Estinfilm OÜ
Lavastaja: Arto Halonen
Osatäitjad: Martti Suosalo, Pamela Tola, Hannu-Pekka Björkman
  Isamaaline mees website