Savvusanna sõsarad

Lubatud alates 14a.
Dokumentaal


Filmi tutvustus

Esimese Eesti dokumentaalfilmina maineka Sundance´i  filmifestivali võistlusprogrammis esilinastunud ja seal maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammi parima režissööri preemia võitnud „Savvusanna sõsarad“ on kaasaegne portreefilm naistest, kes suitsusauna kaitsvas pimeduses kokku tulevad, oma sügavamaid saladusi jagavad ning kehasse kogunenud häbi ja valu maha pesevad.

„Savvusanna sõsarad“ tutvustab ka Lõuna-Eesti suitsusauna kombestikku („savvusanna kombõ“), mis on kantud UNESCO inimkonna vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja.

„Savvusanna sõsarad“ on esimene Eesti dokumentaalfilm, mis esilinastus mainekal Sundance´i  filmifestivalil maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammis. Sundance'i filmifestival on iga-aastane kõrgetasemeline filmisündmus, mida korraldab Sundance'i Instituut. See on Ameerika Ühendriikide olulisim sõltumatute filmide festival ning aasta esimene viiest maailma tippfestivalist, mille hulka kuuluvad veel Berliini, Cannes’i, Veneetsia ja Toronto filmifestival.


Kinos alates: 24.03.2023
Filmi pikkus: 1h 29 min
Levitaja: ACME Film OÜ
Lavastaja: Anna Hints