Valguse impeerium

Empire Of Light (2022)

Lubatud alates 12a.
Draama, Romantika


Filmi tutvustus

Sam Mendese uue linaloo peamine tegevuspaik, kino nimega Empire on üks sellistest filmipaleedest, mille hiilgeajad jäid 80ndate aastate algusesse ja millesarnaseid tänapäeval eriti tihti enam ei näe.

Hilary on see, kes kino uksed hommikuti avab ja õhtuti sulgeb. Vahepeal on vaja müüa klientidele pileteid ja maiustusi ning minna tellimise peale kino juhataja härra Ellise kabinetti, et aidata tollel oma abikaasat petta... See kohati trööstitu rutiin katkeb, kui kinno tuleb tööle noor Stephen; ei lähe kaua, kui nende kahe vahel tekib tugev side. Mõlemal on omad deemonid, millega päevast päeva võitlust pidada, kuid vähemasti esialgu tundub, et teineteisele tuge pakkudes on võimalik nendest võitlustest võitjana väljuda. Kui just argipäeva karm reaalsus ei otsusta liiga jõuliselt sekkuda…

Alati esmaklassiline Colman joonistab välja järjekordse paeluva ning elulise tegelaskuju, kuid talle on igati võrdväärseks partneriks uustulnuk Ward, kes Stepheni rolliga filmimaailma ukse pauguga enda ees lahti lööb. Linalugu ise on aga armastuskiri inimestele, kes leiavad tänaseni aega koguneda pimedasse saali, et saad osa millestki maagilisest.


Kinos alates: 03.02.2023
Filmi pikkus: 1h 55 min
Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: Sam Mendes
Osatäitjad: Olivia Colman, Colin Firth, Toby Jones