Ellujääja

The Survivor (2022)

Lubatud alates 12a.
Draama


Filmi tutvustus

Uskumatuna näiv tõestisündinud lugu mehest, kes suutis tulla eluga välja Auschwitzi surmalaagrist ning jõuda poksi maailmameistri tiitlimatšini seni võitmatuna püsinud legendaarse Rocky Marciano vastu.

Mis muudab selle loo veelgi uskumatumaks on aga tõsiasi, et see mees, kelle nimeks oli Harry Haft, polnud sugugi mitte ajendatud põletavast soovist tõusta poksi maailma esinumbriks ja kindlustada endale igaveseks koht spordimaailma vägevaimate seas. Harry peamiseks sooviks oli jõuda tiitlimatšini, kuna lootis, et uudis tema saavutustest jõuaks tema nooruspõlve kallimani, kes natside poolt kinni nabiti ja koonduslaagrisse toimetati. Sama saatus tabas ka Harryt ning kõigi nende aastate jooksul aitas tal elus püsida soov oma armastatut uuesti näha.

Enne tuli tal aga pikkade aastate vältel taluda jubedusi, mida on raske ette kujutada. Harry jääb ühel hetkel silma SS-i ohvitserile, kes sunnib teda osalema koonduslaagrites korraldatavates julmades poksimatšides, millest saab elusana väljuda vaid võitja.

Aastaid hiljem, pärast sõja lõppemist, elab Harry New Yorgis, kus teda kummitavad surmalaagris kogetud koledused ning süütunne ellujäämise pärast. Ainus viis möödaniku vaimud lõplikult maha raputada on naasta poksiringi lootuses, et kuuldused tema saavutustest jõuavad tema kunagise armastuseni... kelle kohta ei tea ta sedagi, kas neiul õnnestus surmalaagrist sõja lõppedes eluga pääseda või mitte.


Kinos alates: 01.04.2022
Filmi pikkus: 2h 9 min
Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: Barry Levinson
Osatäitjad: Ben Foster, Vicky Krieps, Peter Sarsgaard, John Leguizamo