Loheratsur

Dragon Rider (2020)

Kogu perele
Animatsioon


Filmi tutvustus

Kui te arvate, et lohed on maailmast kadunud, siis eksite rängalt. Nad elavad meie keskel ja lendavad mõnikord hästi kõrgel lennukite kõrval. Olete märganud? Nagu meil, on ka neil unistused: nad usuvad, et leiavad kunagi oma esivanemate maa, imelise Taevaveere. Sellest imekaunist kohast on väike lohepoeg Tuleloit kuulnud vanakeselt Tuusthabemelt. Ja sellest peale pole ta lahti saanud ühest mõttest: see maa tuleb üles leida! Liiguvad kuuldused, et lohede rohelisse orgu asuvad peagi inimesed. Nad raiuvad maha puud, ehitavad majad, võtavad neilt nende vaikse nurgakese ja siis... Siis kaovad lohed maailmast kindlasti. Unistaja Tuleloit ja tema metsahaldjast sõbratar Oblik otsustavad astuda julge sammu – otsida Taevaveer üles, tulla tagasi koju ja juhatada kõik lohed sinna.

Sõbrad ei oska aga ettegi kujutada, kui keerulise ülesande nad endale võtavad. Kes üldse teaks, mis suunas neil tuleb lennata? Kus asub Taevaveer? Ja täiesti ootamatult kohtuvad nad teel inimese, Beni-nimelise poisiga. Küll ei meeldi Oblikule see Ben, üldse ei meeldi! Eranditult kõik inimesed on kurjad ja neist tõuseb ainult õnnetust. Aga võib-olla saab just Ben neid aidata? Peagi rändab kolmik juba koos lohetiivul Taevaveert otsima. Läheb mööda päevi ja öid, sõbrad näevad kõrbe, lumevälju ja mägesid, neid aitavad teel arvukad abimehed ja kimbutavad paljud vaenlased, aga ainsat Taevaveerde viivat teed saab neile juhatada ainult süda...

Keegi poleks võinud arvata, et nende jälgi hakkab ajama ka inimeste loodud tohutu lohesööja Nõgesik, kellel on ainult üks eesmärk – hävitada kõik lohed! Tema teener, väike homunkulus Oksjalg, kes on end rändurite seljakotis mugavasti sisse seadnud, kuuleb pealt kõiki nende salajutte ning kannab neist ette oma isandale, kes on jõudnud juba päris lähedale.

Kas sõpradel õnnestub Taevaveer leida? Kas täitub kõigi lohede unistus nende tõelisest kodust? Kas kurjast Nõgesikust saadakse võitu? Ja kas lohed võiksid jälle inimestega sõbraks saada?


Kinos alates: 06.11.2020
Filmi pikkus: 1h 32 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Tomer Eshed