Eelpost

Outpost (2020)

Lubatud alates 16a.
Märul, Sõda


Filmi tutvustus

Teos põhineb tõsielusündmustel ning räägib vaprusest, hullumeelsetest strateegiatest ja veristest lahingutest. Ameerika ajaloo selle lahingu tõid ekraanile legendaarsete näitlejate Mel Gibsoni, Clint Eastwoodi ja Mick Jaggeri pojad Milo Gibson, Scott Eastwood ja James Jagger. Kaasa teeb ka Orlando Bloom.

Film viib vaatajad Afganistani Kamdeshi, kus 2009. aastal toimus verine lahing Ameerika sõdurite ja Talibani võitlejate vahel. 54 Ameerika sõdurile, kes võtsid vastu taliibide hullumeelse rünnaku Kamdeshile, jääb 2009. aasta 3. oktoober igaveseks meelde. Taliibid asusid öösel mägedes positsioonidele ja korraldasid Ameerika sõjaväebaasi eelpostile varitsuse. Koidikul tabas ameeriklaste laagrit äge tuli. Ligi 300 taliibi ründas 54 Ameerika ja 2 Läti sõdurit. Kohe rünnaku alguses vallutasid taliibid vaatluspunkti, lahingu 48. minutiks oli Keatingi laagri perimeeter ahenenud kõigest kolmemeetriseks.

Kuigi jõudude ja lahingutehnika tasakaal oli ülimalt ebavõrdne, ei vandunud ameeriklased alla. Laagri sõjastrateegid leitnant Keating ja seersant Romesha koondasid jõud ja läksid vasturünnakule. Abi ootamiseks polnud aega. Nüüd oli neil ainult üks eesmärk: ellu jääda.


Kinos alates: 24.07.2020
Filmi pikkus: 2h 3 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Rod Lurie
Osatäitjad: Orlando Bloom, Scott Eastwood, Caleb Landry Jones