Emma

Alla 12a. mittesoovitatav
Komöödia, Draama


Filmi tutvustus

Romantiline komöödia EMMA on Jane Austeni armastatud romaani uusekraniseering, mis jutustab stiilse loo oma õnne ja enesele väärilise partneri leidmisest 19. sajandi Inglise maa-aadlike elus.

Ühiskonnaklasside teemalise särava satiiri peategelaseks on ilus, tark ja rikas aadlipreili Emma Woodhouse, kes peab navigeerima täiskasvanuks saamise väljakutsete, vasakule läinud kosjasobituste ja romantiliste fopaade vahel, enne kui mõistab, et tema elu suurim armastus on olnud alati ta haardeulatuses.

Rahutu seltskonnalõvi Emma, kes on üles kasvanud sündmustevaeses rikkuses keset unise Highbury külakese maalilist ilu, leiab endale uue meelierutava hobi kohaliku kosjamoorina. Olles äsja edukalt mehele pannud oma guvernandi, saab neiu uueks kaaslannaks nooruke ja naiivne preili Harriet Smith. Algab uus kosjasobitamise mäng, mis seekord sugugi nii ladusalt ei kulge. Paraku läheb loosi ka Emma enda süda ning segi aetud peadega väärikaid noorsande saab tiirlema ümber noorte daamide rohkem kui õrnahingelised preilid arvanud oleks. Kes kellele see kõige õigem on, see on suurim küsimus.

Valestimõistmisi, poeetilisi jonni- ja armustseene, elegantseid tantsupidusid ja rafineeritud intrigeerimist peente kommete kohaselt ning alati kaunis keskkonnas on nii palju, et kõik inglise romantismi fännid võivad rahulolevalt pehmesse kinotooli minestada.

Režissööriks on oma filmidebüüti tegev Autumn de Wilde, kes seni kuulsust kogunud fotograafi ja muusikavideote lavastajana.


Kinos alates: 06.03.2020
Filmi pikkus: 2h 5 min
Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: Autumn de Wilde
Osatäitjad: Anya Taylor-Joy, Bill Nighy, Mia Goth