Tabaluga

Kogu perele
Animatsioon


Filmi tutvustus

Kaugel-kaugel, imelisel Rohemaal elab väike lohe Tabaluga. Tal on kaks suurt soovi: õppida lendama ja tuld sülitama. Vares Rambo, kes on lohe üles kasvatanud, võiks ta küll kunagi lendama õpetada, aga tulesülgamisõpetaja leidmine on keeruline, sest Tabaluga on viimane omasugune.

Ükskord metsas märkab lohe salapärast kirja – kivisse on raiutud sõnad "Tabaluga. Tuli. Jäämaa." Värske lootusega oma küsimustele vastused leida, asub Tabaluga oma parima sõbra, lepatriinu Baliga teele salapärasele lumemaale. Seal kohtuvad sõbrad hämmastava häälega jääprintsessi Lili ja tolle parima sõbra, jääkaru Limboga. Kuulnud ära Tabaluga loo, arvab Lili, et vastuseid lohe küsimustele võib teada Arktos, lumememm, kes valitseb Jäämaad. Ei Lili ega veel vähem Tabaluga oska kahtlustada, et Arktos on salamahti välja haudunud plaani katta lume, jää ja külmaga mitte üksnes Jäämaa, vaid ka Rohemaa. Ja tema kurjad kavatsused võib nurjata ainult tuldsülgav lohe.

Seatud lõkse vältides jõuab vahva nelik peagi vastamisi Arktose ja tema jääkarude armeega. Ja kes teab, võib-olla õpib väike lohe Tabaluga koos uue sõbraga õigluse eest võideldes mitte üksnes lendama, vaid ka päris lohe kombel tuld sülgama.


Kinos alates: 06.12.2019
Filmi pikkus: 1h 30 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Sven Unterwaldt Jr