Voolusõda

The Current War (2019)

Alla 12a. mittesoovitatav
Draama, Biograafia


Filmi tutvustus

Film jutustab kolme geeniuse, Thomas Edisoni, Nikola Tesla ja George Westinghouse intellektuaalsest mõõduvõtust, mis nõudis tohutut vaimujõudu. Elektrienergia tootmise võimaluste pärast algas karm võistlus, mis lõppes alles 2007. aastal. Lugu näib vaid esmapilgul veidi vanamoelisena, kuid tegelikult on see äärmiselt tänapäevane ja sümboliseerib neidsamu vaimseid lahinguid ja emotsionaalseid vapustusi, mis leiavad praegusajal aset Silicon Valleys ja mujalgi.

Ameerika on suurte avastuste koidikul. Leiutajate intrigeeriv vastasseis kõrgile ja enesekindlale Thomas Edisonile on jõudnud viimse piirini. Edison häbimärgistab halastamatult Teslat ja Westinghouse’i. Ta laseb ajalehtedes avaldada kompromiteerivaid artikleid nende eraelu kohta, ei põrka tagasi alusetutest süüdistustest ega isegi sabotaažist.

Need mehed on nagu jonnakad lapsed, kes kaklevad ja loobivad üksteist mänguasjadega, mis siis, et üks neist on suurtööstur ja teine väljapaistev insener. Nad vaidlevad selle üle, kelle elektrivool on parem. Neile pole tähtsad põhimõtted, vaid miljardilised sissetulekud ja võim.

Neil kõigil tuleb ohverdada kõige kallim ja loobuda harjunud asjadest. Kes ei suuda vastu pidada, on mängust väljas. Ent see mäng väärib küünlaid.

Kuidas panna maailm oma ideesse uskuma? Kuidas hoida õnne keset auahnet rikkuse- ja kuulsusejahti? Kuidas tõestada, et ainult sina suudad maailma valgustada?


Kinos alates: 13.12.2019
Filmi pikkus: 1h 42 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Alfonso Gomez-Rejon
Osatäitjad: Benedict Cumberbatch, Nicholas Hoult, Tom Holland, Michael Shannon