Odessa

Одесса (2019)

Lubatud alates 16a.
Draama


Filmi tutvustus

Odessa, 1970. aasta kuum augustikuu. Kõrvetavast päikesest kurnatud suvitajad on hõivanud kõik supelrannad. Puhkajate kisa ja hõikeid katkestab vaid aeg-ajalt valjuhääldist kostuv hääl: "Kaduma on läinud sinises panamas poiss nimega Žora. Poisi vanematel palume koheselt tulla raadiosõlme".

Õhtul, kui kõrvetav päike horisondi taha kaob, liigub mööda Deribassovskajat Promorski bulvari suunas katkematu inimvool, kus lustitakse kärarikkalt keskööni.

Koolera puhangu tõttu kuulutatakse kesest puhkuste kõrghooaega ootamatult välja karantiin. Miski halva eelaimuses mattub vaikusesse.

Karantiini tõttu jääb linna lõksu ka ajakirjanik Boriss, kes oli sõitnud paariks päevaks naise sugulaste juurde.

Üleüldine ohutunne pöörab kogu perekonna elu pea peale: sisemised vastuolud ja aastaid sugulaste hinge kogunenud vimm purskub ootamatult välja, muutes vaikse Odessa majahoovi tormilise peredraama teatrilavaks, kus iga tegelaskuju saab soleerida ja öelda välja kõik, mis südamele kogunenud.

Ekstreemne olukord lööb tunded ja soovid lõkkele, sundides tegelasi elama kirglikult ja uljalt. Me näeme kõike: vanu saladusi ja pööraseid paljastusi, vapraid tegusid ja keelatud armastust.


Kinos alates: 06.09.2019
Filmi pikkus: 2h 10 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Valeri Todorovski
Osatäitjad: Ksenija Rappoport, Leonid Jarmolnik, Irina Rozanova