Salaagent

The Operative (2019)

Lubatud alates 12a.
Põnevik


Filmi tutvustus

Rachel on kõrgeima sõjalise ettevalmistusega salaagent, valdab paljusid keeli, ta on vaba igasugustest peresidemetest ja kohaneb vaevata ka kõige rängemate tingimustega – lisaks kõigele ei tea ühegi riigi eriteenistus temast mitte midagi.

Iraani pealinnas Teherani saab Rachelist inglise ja prantsuse keele õpetaja, nagu esialgne plaan ette nägi. Rachel täidab Mossadilt saadud ülesandeid. Üks neist nõuab tugevate püsisidemete loomist Farhad Razaviga, kelle firma pakub Iraani armeele kõrgtehnorelvastust. Operatsiooni tõeline eesmärk on firma tegevuse salajane jälgimine ja selle kohta andmete kogumine. Missioon kujuneb väga keeruliseks, kui välisagendi ja sarmika playboy Farhadi vahel lööb lõkkele armastus. Farhadilt saab Rachel teada, et Mossadi tegevus tugineb vereseadustele. Liigub legend, et oma organisatsioonide eesmärkide täitmise nimel on Mossad valmis tapma iga inimese, hoolimata rassist, soost või vanusest. Rachel saab käsu toimetada Farhad Berliini ja anda ta Mossadile üle.

Rachelile usaldatud ülesanne muutub erakordselt ohtlikuks ja etteaimamatuks ning salaagent otsustab ülesande täitmata jätta. Ta võtab ühenduse luuraja Tomiga, kes peab aitama tal operatsioonist lahkuda ja võimalikult ruttu koju pääseda, kuid veetlev agent kaob jäljetult.


Kinos alates: 26.07.2019
Filmi pikkus: 1h 58 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Yuval Adler
Osatäitjad: Diane Kruger, Martin Freeman