SSH: Suur Sõbralik Hiiglane

The BFG (2016)

Alla 6a. mittesoovitatav
Seiklusfilm, Perefilm


Filmi tutvustus

Disney „Suur Sõbralik Hiiglane“ räägib fantastilise loo noorest tüdrukust ja hiiglasest, kes tutvustab talle Hiiglastemaa imesid ja ohtusid. SSH (Mark Rylance) on ka ise hiiglane, kuid ta on Suur Sõbralik Hiiglane, kes erineb teistest Hiiglastemaa elanikest nagu öö ja päev. Seitse meetrit pikk, tohutu suurte kõrvade ja hea lõhnatajuga hiiglane on armsal kombel juhm ja hoiab suurema osa ajast omaette. Kuid hiiglased, nagu Verevaat (Bill Hader) ja Lihakugistaja (Jemaine Clement), on kaks korda suuremad ja vähemalt kaks korda kohutavamad ning kuulu järgi söövad nad ka inimesi. SSH aga eelistab tatikurke ja sibamulkerit. Kui Londonist pärit 10-aastane varaküps Sophie Hiiglastemaale jõuab, kardab ta esialgu salapärast hiiglast, kes ta enda koopasse viis. Üsna pea aga mõistab ta, et SSH on tegelikult päris armas ja võluv, ning kuna Sophie pole varem ühtegi hiiglast kohanud, on tal tollele palju küsimusi.

SSH viib Sophie Unenägudemaale, kus ta kogub unenägusid ja saadab neid lastele ning õpetab sealjuures Sophiele kõike unenägude maagia ja salapära kohta. Kuna nad mõlemad on seni omaette elanud, kasvab nende kiindumus teineteise vastu iga päevaga, kuid Sophie viibimine Hiiglastemaal pälvib soovimatut tähelepanu teistelt hiiglastelt, kes on muutunud üha tüütumaks. Sophie ja SSH siirduvad peagi Londonisse kuninganna Victoria (Penelope Wilton) juurde, et teda ohtlikust hiiglaseolukorrast teavitada, kuid esmalt peavad nad kuningannat ja tema teenijat Maryt (Rebecca Hall) veenma, et hiiglased on tõesti olemas. Nad mõtlevad koos välja plaani, kuidas hiiglastest lõplikult vabaks saada.

Filmi lavastas Steven Spielberg. Stsenaariumi autor on Melissa Mathison, kes tegi Spielbergiga viimati koostööd filmis „E. T. - sõber kaugelt“. „Suur Sõbralik Hiiglane“ tuleb kinolinale 2016. aastal, mil tähistatakse Roald Dahli sajandat sünniaastapäeva.

Filmitegelastele annavad eestikeelse hääle Hanna Rahel Levin SOPHIENA ja Ain Jürisson on SSH.

Teistes osades Marko Matvere - Lihakugistaja , Tiit Sukk - Hr. Tibbs, Margus Jürisson - Verevaat, Kristiine Truu - Mary, Galina Tikerpuu - Kuninganna, Tarvo Krall - Lihunikuhakatis, Pekirebija, taustahääled ja Andrus Kasesalu - Teener, Kindral, taustahääled.

Film on dubleeritud eesti keelde dubleerimisstuudios Industrial Productions.

Helirežissöör Oleg Davidovich, helindamise produtsent Andrus Kasesalu, tõlge Jaanus Jõekallas.


Kinos alates: 01.07.2016
Filmi pikkus: 1h 57 min
Levitaja: ACME Film OÜ
Lavastaja: Steven Spielberg
Osatäitjad: Bill Hader, Rebecca Hall, Penelope Wilton, Mark Rylance