London on langenud

London Has Fallen (2016)

Alla 12a. mittesoovitatav
Märul, Põnevik


Filmi tutvustus

Maailma suurriikide liidrid on sõitnud Londonisse Suurbritannia peaministri matusele. Hoolimata erakordselt tugevatest turvameetmetest asub just selle kurva sündmuse ajal tegutsema salajane rühmitus, kes on otsustanud hävitada lääneliku tsivilisatsiooni. Londonis toimub üksteise järel hulk terroriakte. Vähe sellest, et õhku lendavad parlamendihoone ja Big Ben – tuli ja kaos neelavad kogu linna.

Puhkenud paanikas hukkuvad viie riigi liidrid. Ameerika Ühendriikide president (Aaron Eckhart) võetakse pantvangi. Sellal kui eriüksused püüavad linnas kõigi vahenditega korda jalule seada, asub presidendi ihukaitsja Mike Banning (Gerard Butler) päästeoperatsioonile. Teda aitab oma ala tõeline proff, salaluureteenistuse MI-6 agent (Charlotte Riley). Kaks ääretult erinevat isiksust peavad erakordsetes tingimustes õppima teineteist usaldama, sest kogu maailma tulevik sõltub nende kahe tegudest.

"London on langenud" pakub vaatajatele unustamatu ja vapustava elamuse. Hollywoodi katastroofifilmides hävitatakse enamasti Ameerika Ühendriikide vabadussümbolid (näiteks suurt vaatajamenu kogunud filmis "Olümpose langemine" varises kokku Valge Maja). Nüüd on järg Euroopa käes. Filmis kujutatav terrorism pole veel kunagi tundnud olevat nii lähedal ja nii realistlik.


Kinos alates: 01.04.2016
Filmi pikkus: 1h 39 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Babak Najafi
Osatäitjad: Aaron Eckhart, Gerard Butler, Morgan Freeman, Charlotte Riley