Tapa oma sõbrad

Kill Your Friends (2015)

Lubatud alates 14a.
Komöödia, Põnevik


Filmi tutvustus

Kui tee tippu on palistatud lootusetutest luuseritest ja isegi su kõige lähedasemad sõbrad ja kolleegid hoiavad pöialt, et sa oma ettevõtmistes põruksid, kas peaksid siis sina üldse millegi ees tagasi kohkuma, et edu saavutada?

Aasta 1997. London. Briti muusikatööstus on enneolematul laineharjal ning üksteise järel on supertsaarideks tõusnud Blur, Oasis, Radiohead ja paljud teised. Uus briti invasioon on alanud ja tundub, et seda ei suuda keegi peatada. Selles maailmas rajabki endale vahendeid valimata teed 27-aastane auahne ja armutu Steven Stelfox. See on maailm, kus "keegi ei tea mitte midagi", kus absoluutsesse tippu tõusmine ning samuti unustusse vajumine sõltuvad üksnes pimedast juhusest, tohutust õnnest ja heitliku publiku tujudest. Kõik unistavad "uue kuuma nime" avastamisest ja sellega kaasnevast tohutust menust.

Kuigi Stelfox tegutseb tööstuses, mis on tulvil "unistuste täideviijaid", puuduvad noormehel endal taoliste unistuste olemasolusse igasugune usk - ja ta põlgab kõiki, kes neid lausa pimesi usuvad...

"Tapa oma sõbrad" on pigimusta huumori, seksi ja vägivallaga vürtsitatud pilguheit 90ndate muusikatööstuse telgitagustesse läbi ühe iseäranis väärastunud indiviidi silmade. Me satume kinoekraani vahendusel maailma, kus pettused, petised ja blufimeistrid on osa kõige igavamast kontoripäevast, kus auahnus on sootuks kõrgemalt hinnatud, kui talent ja kus kohati tundub, et kõike on võimalik saavutada - sa pead seda lihtsalt piisavalt tahtma...

Filmi stsenaristiks ja selle aluseks oleva bestselleri autoriks on John Niven, kes tunneb teemat (võibolla liigagi) hästi, olles veetnud 10 aastat oma elust Briti muusikatööstuses.


Kinos alates: 13.11.2015
Filmi pikkus: 1h 43 min
Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: Owen Harris
Osatäitjad: Nicholas Hoult, Ed Skrein, James Corden, Rosanna Arquette