Kiired ja vihased 7

Furious 7 (2015)

Alla 12a. mittesoovitatav
Märul


Filmi tutvustus

Vin Diesel, Paul Walker ja Dwayne „The Rock“ Johnson on tagasi võimsate autode, seksikate naiste ja pööraste trikkidega globaalselt pidurdamatu kassahiti KIIRED JA VIHASED 7 uues peatükis. Mänguga, kus asi seekord väga isiklikuks kisub, ühinevad taas ka Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris“ Bridges, Elsa Pataky ja Lucas Black. Sedapuhku annavad staaride nimistule värvi ka Jason Statham, Djimon Hounsou, Nathalie Emmanuel, Tony Jaa ning vanamester Kurt Russell.

Domi (Vin Diesel) ja Briani (Paul Walker) komando on USAsse tagasi pöördunud ning üritab kohaneda seaduskuuleka ja rahuliku elustiiliga, mis mõjub kohati lausa koomiliselt. Seda rahu on otsustanud rikkuda aga eelmises peatükis mättasse löödud pahalase Owen Shaw’ (Luke Evans) vend Deckard, keda kehastab üliveenvalt sarja uustulnuk Jason Statham. See külmavereline eks-eriüksuslasest monstrum on asunud oma venna eest kätte maksma, alustades Hani (Sung Kang) kõrvaldamisest Tokyos ning üritades sama ka Hobbsiga (Dwayne Johnson). Et Deckard Shaw’d tabada, pöördub Dom kõrgetasemelise valitsusagendi (Kurt Russell) poole ning teeb mõlemale kasuliku diili. Algab globaalne jaht ning seekord pannakse rehvid suitsema nii Abu Dhabis, Los Angeleses, Tokyos kui ka Aserbaidžaanis.

Ägedalt uuendusliku režissöörina tuntud James Wani (“The Conjuring”, “Insidious”) lavastatud ülitempokas maantee-märul pakub kõike seda, mida sarja fännid kannatamatult ootavad, keerates seekord tuure korralikult pealegi – seda nii ulmeliste trikkide, pööraste kahevõitluste, rajude kiiruste kui ka salapäraste uute tegelaste osas. Vähem oluline ei ole aga ka läbi terve filmisarja kujunenud peategelaste vaheline sõprus, mis sel korral tõsiselt proovile pannakse.


Kinos alates: 03.04.2015
Filmi pikkus: 2h 17 min
Levitaja: VaataFilmi
Lavastaja: James Wan
Osatäitjad: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Paul Walker, Tony Jaa, Michelle Rodriguez, Kurt Russell, Jordana Brewster