Elujanu

Dallas Buyers Club (2014)

Lubatud alates 14a.
Draama


Filmi tutvustus

"Elujanu" põhineb tõsielul ning räägib loo Ron Woodroofist (Matthew McConaughey). Texase osariigi poeg Ron on elektrik ja rodeokauboi. 1985. aastal elab ta metsikut elu, mis pööratakse pea peale, kui selgub, et ta on HIV-positiivne ja arvatakse, et tal on elada jäänud ainult 30 päeva. Aga ta ei mõtlegi surmaotsusega leppida.

Ron saab teada, et USA-s ei saa piisavalt ravi ja õigeid ravimeid ning läheb Mehhikosse. Seal saab ta infot alternatiivravimite kohta, hakkab neid üle piiri USA-sse smugeldama ning esitab sellega väljakutse arstlikule ja teaduslikule kogukonnale, kelle hulka kuulub ka tema murelik arst Eve Saks (Jennifer Garner).

Kuna Ron ei ole geikogukonnaga seotud, saab ta ootamatuks liitlaseks AIDS-i põdev Rayon (Jared Leto), transseksuaal, kelles on sama palju elurõõmu kui Ronis endas. Rayon ja Ron ühendavad jõud ning asutavad "ostjate klubi", kus HIV-positiivsed patsiendid saavad kuutasu eest uusi ravimeid, mida kodumaal müüa ei lubata. Texase südames tuksub Roni uuendusliku põranda-aluse ettevõtmise süda valjult ja tugevalt. Sõprade ja klientide ring aina kasvab ning Ron võitleb väärikuse, hariduse ja heakskiidu nimel. Diagnoosile järgnevate aastate jooksul elab Texase erak elu täiel rinnal nagu ei iial varem.

2 Kuldgloobuse võitja:

PARIM MEESPEAOSATÄITJA draamafilmis - Matthew McConaughey

PARIM MEESKÕRVALOSATÄITJA - Jared Leto


Kinos alates: 27.08.2014
Filmi pikkus: 1h 57 min
Levitaja: ACME FILM OÜ
Lavastaja: Jean-Marc Vallée
Osatäitjad: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner