Kompra

Kompromat (2022)

Alla 12a. mittesoovitatav
Draama


Filmi tutvustus

Tõsielusündmustel põhinev lugu räägib diplomaat Mathieu'st, kes määrati juhtima Alliance Françoise’i Siberis, asub kohe uusi ametikohustusi täitma. Ehk aitab elukutsevahetus tal pereprobleeme lahendada ja abielu päästa. Ent kõik plaanid, eesmärgid ja unistused purunevad. Aus ja heasüdamlik Mathieu, kes esindab Siberi sügavustes Prantsusmaa huve ja kultuuri, ei oleks osanud ettegi kujutada, et kohalikele Prantsuse kunsti tutvustades ja veetleva neiuga saatuslikku tantsu tantsides satub ta julmuse poolest kurikuulsa FSB sihikule.

Mathieu’d süüdistatakse oma nelja-aastase tütre vägistamises ja ta arreteeritakse oma kodus Irkutskis. Pikapeale saab selgeks, et ta toodi ohvriks FSB ja kohalike oligarhide kompromissile. Mathieu’d hoiatatakse, et kuigi süüdistus on fabritseeritud, mõistetakse ta nagunii süüdi ja pannakse vangi. Eeluurimisisolaatoris peab Mathieu taluma suuri alandusi.

Kaitset pole kuskilt loota, Prantsuse võimud on abitud. Mathieu peab otsustama, kas oodata kohut Vene vanglas või mahalaskmisega riskides põgeneda. Otsustanud põgeneda, pole enam taganemisvõimalust. Mathieu’st saab kõige tagaotsitum rahvusvaheline kurjategija. Algab võitlus elu eest – üksi hambuni relvastatud FSB kaastöötajate ja rahvusvahelise jälituse vastu. Põgenikuna võib Mathieu loota ainult õnnele, leidlikkusele ja salapärasele tundmatule, kes aitab teda eluga riskides kõige raskemates olukordades. Kahe erakordse isiksuse vahel tekib eriline side.

Kas neil õnnestub läbi paksude metsade ja Eesti soode jõuda Euroopa Liidu piirini?


Kinos alates: 30.09.2022
Filmi pikkus: 2h 7 min
Levitaja: Tespi OÜ
Lavastaja: Jérôme Salle
Osatäitjad: Gilles Lellouche, Joanna Kulig