PÖFF

(none)

21:30 Pühapäev 29.11.2015

V-Klubi Saal

Inglise keeles, 2D
Subtiitrid: Eesti, Vene

MUST ALPINIST

Tõestisündinud juhtumi ainetel müstiline lugu Nõukogude Eesti lõpuperioodi tudengitest, kes otsustavad Siberi mägedesse matkama minna. Reisijuhiks tundub olevat aga esimesest hetkest peale saatus ise. Esialgset gruppi ei saada täis ja nii läheb teele seltskond poolvõõraid noori, kellel kõigil on seiklustest oma ettekujutus ja motiivid.

Geoloogiatudengeid meelitab mägede poole poolvääriskivi nefriit; teised aga, eesotsas elavaloomulise Eeroga, tahavad lihtsalt lõbusalt aega veeta. Hõõrumine ja mõrad grupi seas süvenevad ajapikku, päädides lõpuks grupijuhi Olle kadumisega mägedes.

Maad võtab paanika ja paranoia. Noorte mõistusesse siginevad hirmud, segased mõtted ja tunded. Kadunud kaaslane jäetakse maha ja minnakse mäejalamil asuvasse burjaatide külla, kus oodatud abi ja pääsemise asemel hakkavad aga toimuma järjest kummalisemad sündmused. Tundub, et asjaga on seotud nii kohalikud võimukandjad, šamanistlikud burjaadid kui ka Eero ja kadunud Olle.

Film põhineb reaalsetel inimestel ja sündmustel ning siin on kasutatud ka dokumentaalfilmi elemente. Oli see juhus, saatus või külgetõmbejõud, et reisiseltskond ei eksinud kõige kiuste mägedes ära, vaid leidis nefriidikuru üles? Millest on tekkinud legend mustast alpinistist? Kas seletamatud sündmused on vaid fantaasia vili ja välja mõeldud selleks, et meid hirmutada, või proovime me kõike kaine mõistuse ja loogikaga seletada just selleks, et mitte karta?

1h 40'

Seanss lõpeb: 23:10

Piletihinnad

 

 

Piletimüük sellele seansile pole internetis lubatud.

Külgveeru navigatsioon